Hoe werkt een Natuurgeneeskundige?

Met welke problemen u ook bij mij komt; vanuit de natuurgeneeskunde
ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten en bestrijd dus niet de symptomen. Waarom krijgt u die klachten? Waar wordt dit door veroorzaakt?

Daarbij:

– bouwen we uw gezondheid op,
– gaan we samen op zoek naar het ziekmakend patroon,
– bied ik een duidelijk behandelplan met meerdere therapieën,
– werk ik samen met reguliere zorgverleners,
– werken we samen aan preventie/ het voorkomen van ziekte.

Wat is de aanpak van een Natuurgeneeskundige?

Als natuurgeneeskundige werk ik vanuit de elementen van de Westerse geneeskunde; koud, warm, vochtig en droog. Daarbij kijk ik ook naar het lichamelijke-, geestelijke-, emotionele- en het sociale aspect. Met andere woorden, ik werk vanuit een holistische benadering.

Bij de eerste afspraak geef ik u ruim de tijd om uw verhaal te vertellen. Ik stel u veel vragen, zoals: welke ziektes zijn er in het verleden geweest? wat is er allemaal gebeurd in uw leven? hoe leeft/eet u op dit moment? Om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen maak ik ook gebruik van irisdiagnose. Door al deze gegevens naast/over elkaar te leggen ontstaat er een zo compleet mogelijk beeld. Dit totaal is van belang om een persoonlijk behandelplan te maken. Het plan is specifiek gericht op úw situatie/klacht. Het kan zelfs zo zijn dat een zelfde klacht voor iemand anders op een andere manier behandeld wordt.

Het behandelplan wordt besproken in het tweede consult. De behandeling bestaat niet alleen uit natuurlijke geneesmiddelen, ik vraag ook uw inzet. Dit kan zijn in verandering van voeding, het onderzoeken van uw leefpatroon en zo nodig de verandering daarvan. Doordat uiteindelijk het onderliggende patroon veranderd, zullen de klachten verdwijnen. De symptomen worden niet onderdrukt, maar de oorzaak wordt aangepakt. De praktijk heeft uitgewezen dat ca. 90% van de mensen die ik behandeld heb een positief resultaat ervaren en zich vrijer en beter voelen.