Mirjam Blok

Zoekt u een Natuurgeneeskundige? Ik, Mirjam Blok, ben werkzaam als Natuurgeneeskundige. Mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde is gevestigd in Etten (Achterhoek). De interesse in de natuur en mijn werkervaring na jaren in de reguliere zorg, hebben ertoe geleid dat ik in 2007 ben gestart met de 5-jarige HBO opleiding Natuurgeneeskunde (Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem, HvNA). In juni 2012 ben ik afgestudeerd.

De binding met de natuur geeft mij veel rust, ontspanning en inzicht. Bij ons huis hebben we een groente en een kruidentuin. Hierin kweek ik mijn eigen kruiden en werk ik met veel plezier. Dit levert mij naast gezonde voeding ook meer verbinding op met de natuur. Wij zijn allemaal onderdeel van de natuur want uiteindelijk is alles met elkaar verbonden. Dat maakt het voor mij belangrijk om te werken vanuit die verbondenheid. De natuur en dus ook het lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen, dat is waar ik enthousiast van wordt en dat weet ik over te brengen. Het leidt tot een resultaat waarbij u zich beter en vrijer voelt.’

Als u wilt weten of Natuurgeneeskunde iets voor u is, neemt u dan contact met mij op. Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen.

Specialisatie

Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen in een revalidatieproces. Tot een paar jaar terug werkte ik naast mijn praktijk een paar  dagen per week in een verpleeghuis op de revalidatie dagbehandeling. Het werken in de zorg in combinatie met mijn eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde maakt dat ik breed naar een cliënt kijk. Ik begeleid u op een breed terrein in het revalidatie proces. Dit is een extra aanvulling op het reguliere revalidatie proces. Het is goed om te kijken naar alles wat er gebeurd is en wat dit met u doet. Er zijn grote veranderingen op alle niveaus, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en ook sociaal. Ondersteuning met bloesems is hierbij goed mogelijk. Omgaan met emoties, maar ook de gevolgen van medicatie zijn belangrijk om te bekijken. Wat heeft het proces en de behandeling met iemand gedaan en wat is nodig om weer in balans te komen. Ik kijk dus naar de gehele persoon.