Mirjam Blok

Zoekt u een Natuurgeneeskundige? Ik, Mirjam Blok, ben werkzaam als Natuurgeneeskundige. Mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde is gevestigd in Etten (Achterhoek). De interesse in de natuur en mijn werkervaring na jaren in de reguliere zorg, hebben ertoe geleid dat ik in 2007 ben gestart met de 5-jarige HBO opleiding Natuurgeneeskunde (Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem, HvNA). In juni 2012 ben ik afgestudeerd.

De binding met de natuur geeft mij veel rust, ontspanning en inzicht. Bij ons huis hebben we een groente en een kruidentuin. Hierin kweek ik mijn eigen kruiden en werk ik met veel plezier. Dit levert mij naast gezonde voeding ook meer verbinding op met de natuur. Wij zijn allemaal onderdeel van de natuur want uiteindelijk is alles met elkaar verbonden. Dat maakt het voor mij belangrijk om te werken vanuit die verbondenheid. De natuur en dus ook het lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen, dat is waar ik enthousiast van wordt en dat weet ik over te brengen. Het leidt tot een resultaat waarbij u zich beter en vrijer voelt.’

Als u wilt weten of Natuurgeneeskunde iets voor u is, neemt u dan contact met mij op. Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen.

Specialisatie’s

Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen in een revalidatieproces. Tot voor kort werkte ik nog twee dagen per week in een verpleeghuis op de revalidatie dagbehandeling. Het werken in de zorg in combinatie met mijn eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde maakt dat ik breed naar een client kijk. Ik begeleid u op een breed terrein in het revalidatie proces. Dit is een extra aanvulling op het reguliere revalidatie proces. Het is goed om te kijken naar alles wat er gebeurd is en wat dit met u doet. Er zijn grote veranderingen op alle niveaus, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en ook sociaal. Ondersteuning met bloesems is hierbij goed mogelijk. Omgaan met emoties, maar ook de gevolgen van medicatie zijn belangrijk om te bekijken. Wat heeft het proces en de behandeling met iemand gedaan en wat is nodig om weer in balans te komen. 

Docent HVNA

Als docent ben ik verbonden aan de beroepsopleiding Natuurgeneeskunde en Homeopathie in Arnhem voor de vakken Theoretische Natuurgeneeskunde, lichaamsgericht werk en intervisie.

Theoretische natuurgeneeskunde is het vak waarin men leert om anamneses af te nemen, het geheel te zien en van daaruit een behandelplan op te stellen. Overkoepelend wordt gebruik gemaakt van de 4 natuurkwaliteiten om de bewegingen te herkennen en van daaruit de klachten en de cliënt te kunnen plaatsen. Dus niet de klachten te behandelen maar juist het geheel te blijven zien en van daaruit de behandeling in te zetten en te blijven volgen.

Lichaamsgericht werk is een praktisch vak waar iemand leert de signalen van het lichaam te lezen en dit mee te nemen in de anamnese. Mogelijkheden voor een lichaamsgerichte behandeling als onderdeel van het gehele behandelplan kunnen zijn: massage, ontspanningsoefeningen, pakkingen / wikkels / baden, of ademhalingsoefeningen.